Congruent Leidinggeven


Managementtraining

leiderschapstraining

Leidinggeven aan je collega’s lastig?

Word ook Congruent als leidinggevende

Hoe geef je leiding aan je collega? Wat is het effect van je communicatie? Hoe krijg je het werk gedaan zonder gedoe? Je hebt het beste voor met je team maar waarom begrijpen ze het verkeerd? Heb je het gevoel dat je het niet onder controle hebt? Heb je nu nog te weinig bagage? Heb je het gevoel dat je te weinig tijd krijgt om het werk gedaan te krijgen? Dan ben je hier op de goede plek! Met de Congruent Leidinggeven training los jij dit probleem zeer waarschijnlijk snel op.

Deze training is vooral geschikt voor het middenkader en is een afgeleide van de Congruentiemanager. Die zeer effectieve aanpakheeft geleid tot meer dan 1500 tevreden Congruentiemanagers!!

 

Waarom deze opleiding over leidinggeven?

we sturen de brochure direct naar je mailadres

Jouw effectiviteit als leidinggevende wordt door dit traject enorm versterkt. De Congruent Leidinggeven training leert je:

 • meer invloed te krijgen op je omgeving;
 • op een duurzame manier bij te dragen aan veranderingen;
 • jezelf en geloofwaardig te blijven;
 • zaken voor elkaar te krijgen met je team;
 • je communicatiestijl persoonlijk te houden;
 • effectief om te gaan met kritische medewerkers en managers;
 • resultaatgericht te worden en te blijven;
 • duidelijk met emoties om te gaan en aandacht voor relaties te hebben;
 • flexibel te zijn in een veranderende omgeving;
 • mensen te begeleiden onder druk;
 • het werk gedaan te krijgen en de teamdoelstellingen te bereiken.

Kijk en luister naar enkele deelnemers, die in onderstaande video vertellen, wat de deelname aan de Congruentiemanager leiderschapsreis voor hen heeft betekend:

 

……………………………..

(Binnenkort komt hier ook een collage van deelnemers aan Congruent leidinggeven, de effecten zijn soortgelijk.)

Voor wie?

Deze opleiding is voor alle leidinggevenden en professionals die (regelmatig) in een coördinerende of leidinggevende positie zitten. Je kunt hierbij denken aan coördinatoren, teamleiders, ploegchefs, etc. Vaak loyale vakmensen die intern zijn doorgegroeid naar de huidige positie en plotseling leidinggevende of coördinerende invloed hebben op oud collega’s of andere mensen. Dat is een ander vak, maar het is wel te leren als je dicht bij jezelf blijft en effectiever leert om te gaan met de leidinggevende (en vooral mens)aspecten.

 

Welke onderwerpen komen aan bod?

De onderwerpen zijn gebaseerd op specifieke vaardigheden en manieren van kijken, denken en luisteren, die voor elke professional en leidinggevende belangrijk zijn. Denk aan delegeren, communicatie, teamontwikkeling, motiveren, omgaan met veranderen, etc. In de brochure worden deze genoemd. Het zijn niet de onderwerpen die deze training zeer effectief (zelfs leven-veranderend) maken. Wat dan wel?

 

Download de brochure voor data, prijzen en onderwerpen direct in je mailbox

 

Wat maakt deze ‘leiderschapsreis’ zo uniek?

Dat is de combinatie van deze acht punten:

congruentiemanager: het congruentiemodel

Het Congruentiemodel

 

1. Congruentie en Mindconnection:

Dit is onze filosofie van resultaatgericht samenwerken. Het zorgt voor verbinding met jezelf en je omgeving door toepassing van Mindconnection. Dit creëert een positieve resultaatgerichte werksfeer. Authenticiteit en zelfkennis zijn belangrijke pijlers. Bewustwording helpt om flexibel en effectief in te kunnen spelen op de veranderende omgeving. Dat geldt ook voor de zakelijke context: goede bedrijfsdoelen, heldere strategie, passende bedrijfscultuur en de juiste hulpmiddelen maken dat jouw bedrijf positieve prestaties kan leveren. Een Congruent Leidinggevende is altijd op zoek naar de juiste balans.

Congruentiemanager, de structuur

2. De structuur van de training:

De training bestaat uit 11 maandelijkse bijeenkomsten van 5 uur. Je traint dus een halve dag per maand, bij voorkeur op vrijdagochtend van 9-14 uur met een korte lunchpauze. De trainingslocatie kan verschillen. We houden rekening met de deelnemers van jouw groep. Als je echt niet kunt op de ingeplande dag, kun je de training inhalen in dezelfde maand op een andere locatie of in de managersopleiding. We trainen volgens het ‘samen uit – samen thuis’ principe, dus de groep blijft bij elkaar. Het leren van elkaar is belangrijk. Over het algemeen wordt het als een meerwaarde ervaren om 1 of 2 collega’s mee te nemen en dit traject samen te doorlopen, met steun van en aan elkaar.

Voorkeurgedrag v2

3. Actie Leren in de praktijk en reflectie:

Actie Leren in de praktijk en reflectie zijn belangrijke onderdelen die het leerproces super efficiënt en effectief maken. We werken met persoonlijke leerdoelen, actieplannen, reflectieverslagen, een interne coach en feedback. Alles is gericht op de dagelijkse praktijk van jou!

4. Survey instrumenten:

Bij 3 modules wordt gebruik gemaakt van Survey instrumenten. Dit zijn online-rapporten die het inzicht in jezelf enorm vergroten.

5. De leeromgeving:

De online leeromgeving geeft verdieping en ondersteunt je leerproces. In je leeromgeving vindt je de planning, interessante artikelen, onze presentaties en downloads en nog veel meer. Hierin geeft de trainer ook feedback op je verslagen en je ontwikkeling.

6. De trainers:

Paul Driesen

De trainers hebben zelf leiderschapservaring op topniveau, zodat ze de vertaalslag naar jouw situatie kunnen maken. Ze kennen jouw situatie als geen ander. Hier vind je meer informatie.

7. Focus op overtuigingen en jouw mindset:

Door al het bovenstaande ontstaat zoveel inzicht dat je kijk op de wereld, op je medewerkers, collega’s, managers en op je rol zal veranderen. Dat is wat we bedoelen met ‘leven-veranderend’. Je zult veel gemakkelijker met moeilijke situaties en beter met mensen omgaan, en daardoor veel effectiever zijn. Eng? Je wordt niet ‘gehersenspoeld’, maar we houden spiegels voor, stellen gerichte vragen, geven je opties en inzicht, waardoor je zelf beter keuzes leert maken.

8. Intervisie:

Er is alle ruimte je problemen en uitdagingen aan de groep voor te leggen. Hierdoor leer je enorm veel van anderen. Enerzijds door de denkkracht en ervaring van de anderen en de trainers te gebruiken, anderzijds van de voorbeelden uit bedrijfssituaties die andere deelnemers inbrengen.

 


Hoe nu verder?

Nog even de voordelen op een rijtje: Wil je een (deel) van onderstaande leerdoelen realiseren? Wil je beter in staat zijn

 • meer invloed te krijgen op je omgeving;
 • op een duurzame manier bij te dragen aan veranderingen;
 • jezelf en geloofwaardig te blijven;
 • zaken voor elkaar te krijgen met je team;
 • je communicatiestijl persoonlijk te houden;
 • effectief om te gaan met kritische medewerkers en managers;
 • resultaatgericht te worden en te blijven;
 • duidelijk met emoties om te gaan en aandacht voor relaties te hebben;
 • flexibel te zijn in een veranderende omgeving;
 • mensen te begeleiden onder druk;
 • het werk gedaan te krijgen en de teamdoelstellingen te bereiken.

Neem dan de volgende stap. Onderzoek of dit de ‘leiderschapsreis’ is voor jou.

 


Wat kun je doen om verder te onderzoeken of dit de beste leidinggevende opleiding is voor jou en wat het je gaat leveren?

 

1. Download dan in ieder geval de brochure direct in je mailbox als je die nog niet hebt en breng ons in contact met je bedrijfsleiding of personeelsmanager:

Schermafbeelding 2015-12-30 om 13.29.45

Download de brochure voor data, prijzen en de onderwerpen direct in je mailbox