Charles Willemsen stelt zich voor


Charles Willemsen

Charles Willemsen

Charles Willemsen

Hallo. Ik ben Charles Willemsen en ik ben partner geworden bij Delphi Mindconnection. Je zult daarom mijn naam
vanaf nu vaker tegenkomen tijdens trainingen, op LinkedIn en in de nieuwsbrief.

Na mijn eerste contact als deelnemer aan een Delphi Mindconnection training wist ik meteen dat de filosofie van resultaatgericht samenwerken een bevestiging is van mijn persoonlijke drijfveer om de mens centraal in de organisatie te laten zijn en dat de mens een natuurlijke motivatie heeft de wereld te willen verbeteren.

Delphi Mindconnection brengt onder andere (management)trainingen waarin niet alleen theorie, praktijkvoorbeelden en modellen aan bod komen. Er wordt vooral verdieping gebracht door de link te maken naar de mens. De mens met al haar aspecten zoals bijvoorbeeld ego en ontwikkelde patronen in denken en gedrag. Het gaat voorbij het aanleren van trucjes. En dat is wat mij in het bijzonder aanspreekt.

 

Ketensamenwerking

Mijn achtergrond ligt met name in de ‘food en feed’ sector waarin ik in de loop van de jaren diverse managementposities heb mogen doorlopen. Mijn belangstelling heeft altijd gelegen in thema ‘ketensamenwerking’ waarin de rol van de mens in de organisatie van belang is. Samen met business partners optimalisaties en verbeteringen in de diverse supply chains realiseren is alleen dan mogelijk als de mens vanuit zijn rol en zijn hart bereid is tot samenwerken en het delen van voordelen. Dit betekent ware leiderschap niet alleen vanuit ratio maar ook vanuit het hart.

 

Balans

Het vinden van een ideale balans tussen het hoofd en het hart in een organisatie is belangrijk. Het hoofd denkt in structuren en controle terwijl het hart het gevoel, kansen en samenwerking stimuleert. Hoofd en hart ofwel de harde en zachte kant van de mens gaan hand in hand. Ik ben groot voorstander om het ‘onderbuikgevoel’ een toenemende en belangrijkere rol te laten spelen in het besluitnameproces in een organisatie.

 

Ontspanning door inspanning

In mijn vrije tijd ben ik vaak rond het huis te vinden; of in de tuin of het liefst in de buitenkeuken en anders lezend in 1 van de vele boeken. Ook hier is het vinden van een mooie balans tussen mindfullness, beweging en gezondheid van vitaal belang.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.