Duurzame inzetbaarheid en leeftijdskorting


In het recente verleden hebben we, bij een aantal van onze relaties, mooie trajecten mogen begeleiden in het kader van Duurzame Inzetbaarheid. Ook recent zijn er weer 4 nieuwe trajecten goedgekeurd door de subsidie verstrekkende instantie. Thema’s als: ‘fit-to-position’, cultuurprogramma’s met aandacht voor mensen en hun ontwikkeling, etc.

Alles gericht op duurzame inzetbaarheid. Wij vertalen dat ook naar: Resultaatgericht Samenwerken met Plezier. Als je in een leuk team samen resultaat boekt, houd je het nu eenmaal beter vol!

In het nieuwe pensioenakkoord, wat binnenkort definitief vorm krijgt, wordt de stijging van de pensioenleeftijd weliswaar een beetje afgeremd, maar het is duidelijk dat we tot 67+ leeftijd door mogen werken. Voor mensen die in hun kracht staan is dat nooit een probleem. “Confucius zei ooit: geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken! Nus is het:Doe het werk dat bij je past en je hoeft nooit meer te werken!

Leeftijdskorting

Helaas geldt de ESF-subsidie voor Duurzame Inzetbaarheid niet voor trainingen.

Bovendien is uit onderzoek gebleken dat werkgevers nauwelijks meer investeren in medewerkers die 55 jaar of ouder zijn. Bij veel bedrijven zelfs al bij 45-plussers… Eigenlijk schandalig omdat 55-jarigen nog minimaal 13 jaar mogen werken… Gevolg is toenemende frustratie, apathie, gelatenheid en berusting. Niet echt stimulerend voor inspirerend resultaatgericht teamwork.

Waarom wordt er eigenlijk niet geïnvesteerd in 55-plussers? De terugverdientijd van de investering voor een training is minder dan 1½ jaar, zeker als mensen daar zelf voor open staan. In de regel zelfs minder dan 1 jaar. De ontwikkelingen en enthousiaste verhalen van cursisten tijdens hun eindpresentatie spreken voor zich! En leeftijd speelt daarbij geen enkele rol!

……………………………..

Op TV word je in de reclames voor bijvoorbeeld brillen, doodgegooid met termen als ‘leeftijdskorting’, om te stimuleren dat mensen regelmatig passende brillen kopen en niet met de wazige bril van 5 jaar geleden blijven lopen.

Om jouw werkgever en jou als leidinggevende het iets gemakkelijker te maken te kiezen voor persoonlijke ontwikkeling introduceren we ook leeftijdskorting voor de training Congruentiemanager en Congruent Leidinggeven. Die korting kan oplopen tot 20%. We houden eerst een 1 op 1 intakegesprek met de potentiële (senior) deelnemer. Als hij/zij zelf positief open staat voor deelname om aan diens ontwikkeling te werken dan geldt de volgende korting staffel op de training Congruentiemanager (€ 4.950) of de training Congruent Leidinggeven (€ 3.950):

55 jaar: 10% korting

56 jaar: 12% korting

57 jaar: 14% korting

58 jaar: 16% korting

59 jaar: 18% korting

60 jaar en ouder: 20% korting

Kom ook in je kracht en doe mee, vraag het intakegesprek aan en merk dat dit de beste investering is die je ooit hebt gedaan! Neem contact op met Paul Driesen 06-46121150.

P.S. Deze leeftijdskorting is verlengt tot 1 april 2020