Het lachende gezicht in het midden van het PSI modelIn de afgelopen weken hebben we gekeken naar de typeringen van de persoonlijke stijl indicator en het DISC-profiel. Hartstikke makkelijk om mensen te herkennen als ze redelijk uitgesproken zijn in die bepaalde kleur. Maar het wordt ingewikkelder als mensen twee kleuren hebben of wat minder uitgesproken zijn. Daarover deze vlog.

Mijn naam is Paul Driesen van Delphi Mindconnection.

Er zijn mensen die één sterke voorkeur kleur hebben, dat is makkelijk. Er zijn mensen die twee voorkeur kleuren hebben. Nou, ook dat is nog redelijk te herkennen:
De rood en gele, de extraverte, heeft een beetje van die wee voorkeur stijlen. Omgekeerd: de introverte, is meer de groene en de blauwe. Maar je zult over het algemeen die essenties wel kunnen herkennen.

Soms hebben mensen zelfs drie kleuren, maar de aller moeilijkste is diegene die de vier kleuren ongeveer in evenwicht heeft. Die scoort in het model precies in het midden. Die heeft een geweldig voordeel, je kunt namelijk schakelen met iedereen. Je zit overal dichtbij. Aan de andere kant heeft het ook een nadeel: iedereen ziet je als je tegenpool.

Dat schakelen met al die anderen, daar zit de kracht van degene die in het midden scoort. We tekenen daar in het model niet voor niets het lachende gezichtje. Mensen die in het midden scoren, kunnen geweldig goed met conflicten omgaan. Daarover meer in een van mijn volgende vlogs.

Ik had jullie trouwens beloofd, om vandaag stil te staan bij het beïnvloeden van mensen als je het gedrag weet te herkennen. Een andere belofte die ik gedaan heb is dat een video maximaal 2 minuten duurt. Dus met deze ‘klifhanger’ moeten we nog even wachten tot de volgende week.