Training Bewuster Leiderschap


 

Doorzie het ‘drama op de werkplek’

Waarom deze training?

 

De effecten van het ego op de werkplek worden steeds duidelijker. Als er over iemand met een groot ego wordt gesproken, wordt vaak iemand bedoeld die dominant is, zijn zin wil hebben en drammerig gedrag vertoont. Dat bedoelen wij niet. Iedereen heeft namelijk een ego. Het ene ego ‘doet’ alleen anders dan het andere. Het ego bestaat voornamelijk uit overtuigingen. Overtuigingen over zichzelf, over het werk, over de werkgever, … over van alles. Een deel van deze overtuigingen zijn onbewust. Juist die zorgen voor veel weerstand en spanningen bij veranderingen, of wanneer de dingen niet lopen zoals verwacht. Dit komt omdat mensen vooral vast kunnen zitten in onbewuste overtuigingen.

Het helpt de professional enorm om de soms taaie mechanismes die hierachter zitten te kennen vanuit eigen ervaring en deze mechanismes zelf te overstijgen. Dan kan de professional anders handelen. Dat geeft het geduld en de creativiteit om anderen te begeleiden in onzekere tijden en in complexe, veranderlijke omgevingen. 

 

Voor wie deze training bedoeld? Wat zijn de doelen?

Deze training is bedoeld voor professionals, managers en leiders die alle capaciteiten van hun mens-zijn willen inzetten, die daarvoor hun ego-conditionering willen onderzoeken en de mogelijkheid willen hebben actief vanuit intuïtie (het Ruimere Bewustzijn) te handelen.

Concrete voorbeelden:

Deze training is bedoeld voor mensen, professionals, leiders, ondernemers die

  • hun leiderschap significant willen verdiepen. Die bewuster willen worden van wat er daadwerkelijk speelt in het ‘theater van de werkplek’ en daar effectiever mee om willen gaan.
  • verder los willen komen van de belemmeringen van hun conditionering. Die willen ervaren hoe het is met situaties te dealen, zonder geconditioneerd te zijn door het verleden, met een ego dat meewerkt in plaats van tegen, en te leiden vanuit het hart.
  • wijsheid en mededogen willen combineren in hun aanpak.
  • de verscholen kracht in het onbewuste ego willen vrijmaken en in willen zetten voor wat hen werkelijk inspireert.
  • vanuit innerlijke rust op koers willen blijven in hectische omstandigheden en daarbij niet belemmerd willen worden door de eigen emoties.
  • willen leren te blijven doen wat nodig is, in alle omstandigheden en onderweg hun collega’s kunnen blijven inspireren voor het gemeenschappelijke doel.  

DOWNLOAD in je mailbox

 

 

Hoezo Bewuster Leiderschap?

Drama op de werkplek waarbij het woord drama staat voor ‘theaterstuk dat niet altijd goed afloopt’. De meeste leiders en professionals kunnen bewuster worden, door het ego te gaan zien voor wat het is: een psychologisch construct, dat in de loop van het hele leven is opgebouwd. Het ego zelf is niet het probleem, maar wel het feit, dat het ego de baas is. Het zit stevig in de ‘bestuurdersstoel’. Op het moment dat dat losgelaten kan worden, wordt een mens in één keer veel bewuster. Die krijgt dan toegang tot nieuwe capaciteiten.

 

 

 

Het Programma

Het programma bestaat uit:

  •  8 maandelijkse trainingen van 1,5 of 2 dagdelen;
  • 3 één op één coachsessies (verspreid over 3 maanden);

De looptijd van de training bedraagt 10 maanden.

Het is de bedoeling dat je tussen de modules oefent met de stof. In de training leer je onder andere hoe je effectief kunt mediteren en hoe dat in je voordeel werkt. Dit is nodig om er echt achter te komen hoe dingen werken in je innerlijke wereld. De trainingsbijeenkomsten geven je een platform om te overleggen en te ervaren. 

IntakegesprekIn het intakegesprek bepalen we gezamenlijk of deze training de training is die je verder kan helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze opleiding maak je twee ‘bewegingen’; het belichten van de onbewuste stukken van het ego en je leert afstemmen op jouw verruimde bewustzijn. Tijdens het intakegesprek kun je de aard van deze bewegingen ervaren, zodat je weet waar je aan begint. Pas dan kun je een gefundeerd besluit nemen of deze training levert wat je zoekt.
Module 1Doorzie het ego-theater op de werkplek.

 

Deze module staat in het teken van kennismaken; met de trainer(s), met de groep, met ego, met het ruimere bewustzijn en met jezelf als volledig mens.Je gaat ervaren hoe je je verhoudt tot ‘je eigen verhaal’. Ook staan we stil bij de rol van ego in organisaties en het model van Verticale Ontwikkeling.

Module 2Leiden vanuit Innerlijke Rust

 

In deze module gaan we op zoek naar de essentie van Innerlijke Rust. Mindful aanwezig zijn bij jezelf, het observeren van je innerlijke wereld, zodat je inzicht krijgt in de manier waarop je met je omgeving omgaat en welke impulsen hieraan voorafgaan. Je gaat ervaren hoe je gedrag werkelijk tot stand komt en welke emoties en gedachten hieraan voorafgaan. Door de triggers te herkennen en te doorvoelen verliest het onbewuste ego zijn kracht.

Module 3Het belang van Empathie en Mededogen

 

In deze module ervaar je de kracht van het hart. Een aanpak op basis van empathie en mededogen voelt heel anders dan een aanpak op basis van ‘het is niet goed genoeg, het moet beter’. Dat geldt voor je medewerkers, maar ook voor de manier waarop je met jezelf omgaat. Mededogen leidt tot transformatie, een aanpak vanuit dwang zeker niet.

Module 4Jouw Onbewuste Drijfveren

 

In deze module ontdek je een belangrijk psychologisch fenomeen: zelfbedrog en zelfrechtvaardiging. Dit is een ingang naar jouw onbewuste drijfveren en schaduwen.

Module 5Coaching

 

n deze periode ontdek je wat je ten diepste wil bereiken en vermijden. Je brengt je ego structuur in kaart en de effecten daarvan worden voor het eerst zichtbaar. Je gaat je realiseren, dat het onbewuste niet alleen bepaalt hoe je jouw omgeving ziet, maar ook hoe je daarop reageert. Dit bevrijdt jou van deze ‘automatische piloot’. Wellicht heb je wel eensgemerkt, dat je achteraf dacht ‘dit had ik anders moeten doen’ en doe je het vervolgens de keer daarop precies hetzelfde…

Module 6Het Ruimere Bewustzijn

 

We zetten de stap naar het Ruimere Bewustzijn. De meditaties werpen nu hun vruchten af. Je ervaart dit ruimere bewustzijn en we ontdekken hoe je dit toe kunt passen in jouw praktijk. De theory U dient hiervoor als leidraad.

Module 7Leiden vanuit het Hart; Presencing

 

Wat betekent verticale ontwikkeling voor de manier waarop er wordt samengewerkt binnen jouw organisatie? Hoe blijf jij op een volwassen manier samenwerken met mensen, die dat zelf niet altijd kunnen? 

Module 8Leiden vanuit het Hart; Wijsheid en Mededogen

 

De bewuste professional handelt altijd vanuit wijsheid en mededogen. Dat betekent onder andere, dat het startpunt van elke actie altijd ligt bij wat er werkelijk is. De bewuste leider is dus vooral bezig IN het moment. De uitgezette koers dient als richtingaanwijzer. De combinatie van wijsheid en mededogen is uiterst krachtig en ontwapenend. De bewuste leider gaat geen strijd aan, maar neemt de besluiten die nodig zijn met liefde en daadkracht. En blijft daarbij op koers.

Wat maakt deze training anders dan andere (management)trainingen?

Wat zeer uniek is aan deze training is dat je leert te leven en werken vanuit jouw verruimd bewustzijn. Dit houdt in dat de identificatie met je conditionering, je historische persoon, je verleden, wat loslaat en je toegang krijgt tot een ander bewustzijnsniveau. In het intakegesprek bespreken we de factoren die hiervoor van belang zijn.

Verder:

Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 16 deelnemers

Locatie: wordt bepaald als deelnemers bekend zijn. Meestal wordt de training gegeven in Kloosterhotel ZIN in Vught. We streven naar een maximale aanrijtijd van 1 uur

Investering: € 5.490 

Volgende mogelijkheid om te deel te nemen: medio oktober 2021

 

De trainers

De training Bewuster Leiderschap is ontwikkeld en wordt gegeven door Seline Huisman en Goof van Kalmthout.

 

DOWNLOAD deze pagina in je mailbox

 

Geïnteresseerd?

A. Schrijf je in voor een online introductiebijeenkomst. Deze duurt twee uur en geeft je informatie over de opleiding, de achtergronden van Verticale Ontwikkeling en Bewuster Leiderschap. Verder leer je de trainers kennen en kun je beoordelen of deze unieke reis iets voor jou is. Hier vind je de planning. 

B. Neem contact op met Goof van Kalmthout of Seline Huisman en onderzoek, of deze training is wat je nu nodig hebt. We plannen dan een kennismakingsgesprek via Teams of Zoom.  Hierin wordt het je duidelijker, hoe de training precies in zijn werk gaat, wat je wel en niet mag verwachten. Je maakt kennis met een van de trainers en we bespreken je  concrete zakelijke en persoonlijke doelen. Zelfs kun je het ruimere bewustzijn ervaren!  Je hebt dan voldoende informatie om te bepalen óf je de training wil volgen en wat je bedrijf eraan heeft.

Je kunt mailen naar gk@delphimindconnection.nl of sh@delphimindconnection.nl