Wat kost een assessment?


Wat kost een assessment? Teveel? Het blijft een hardnekkig misverstand.

Sinds Delphi Mindconnection en Metaskope een succesvolle samenwerking hebben in het uitvoeren van assessments maken we mooie dingen mee, maar komen we ook grote misverstanden tegen. Onder andere over de vraag: ‘wat kost een assessment’?

MOOIE DINGEN
Mooi is de ervaring met bedrijven die ons inmiddels hebben laten weten nooit meer zonder assessment mensen te willen aannemen of intern te laten doorstromen naar belangrijke posities. Ook mooi is het om met deze specifieke dienstverlening te worden betrokken bij het doorontwikkelen van mensen in hun bestaande functie.

 

GROTE MISVERSTANDEN
Minder mooi is het om regelmatig tegen misverstanden m.b.t. het begrip assessment aan te lopen. Vaak wordt het begrip assessment verward met assessment-center, hetgeen staat voor een stevige dag, gevuld met veel tests (vaak onder tijdsdruk), praktijksimulaties en rollenspellen. Zelfs bij mensen die dit nog nooit hebben ondergaan, maar van horen zeggen hebben, kan dit afstoot wekkende gevoelens oproepen. Aan de werkgeverskant kan het leiden tot gedachten als ‘is erg duur’, ‘kost me een dag’ of ‘dit kan ik hem of haar niet aandoen’.
Is het dom van ons om het begrip assessment consequent te blijven gebruiken en niet te vervangen door iets anders. Zou gewoonweg “onderzoek” acceptabeler zijn? Ik weet het niet.
Eveneens minder mooi en zelfs pijnlijk te noemen, zijn de uit zuinigheid en/of onbegrip voortkomende misrekeningen en verkeerde keuzes die ik Human Capitale blunders zou willen noemen. Hieronder een paar voorbeelden.

 

Hoera! We hebben de eindkandidaat!
Na lang zoeken is eindelijk de persoon gevonden, die in alle opzichten aan de formele functie-eisen voldoet. Er zijn zoekkosten en zoektijd mee gemoeid geweest, maar voor het gemak staan we daar maar niet bij stil. Gelukkig hebben partijen zich ook weten te vinden in de arbeidsvoorwaarden.
Oh jee, het is alweer de 25ste van de maand en nu heeft de persoon nog maar een paar dagen de tijd om op te zeggen. Nog even laten assessen? Ben je mal, geen tijd meer voor.
Na enige tijd blijkt het helaas toch geen ‘fit’ te zijn. Kan altijd voorkomen natuurlijk, maar wanneer de specifieke reden achteraf voorspelbaar bleek te zijn is het verdraaid zuur. Voor mens en organisatie.

Schade? Tienduizenden euro’s!
Wat kost een geschiktheidsonderzoek? Tussen de één- en tweeënhalfduizend euro.

 

Zullen we Piet laten doorstromen?
Er ontstaat een vacature binnen het bedrijf. Prachtig dat de leiding in eerste instantie nadenkt over de vraag of er van binnenin kan worden opgevuld. Al snel wordt de naam van Piet genoemd. Ja, dat is een goed idee! Waarom hebben we daar niet eerder aan gedacht? Zo’n enorm loyale vent, doen! Nog even laten asdessen? Ben je mal, wat zal Piet daar niet van denken?
Piets lat ligt hoger dan ooit tevoren. Juist omdat hij zich bewust is van de gunfactor mag hij niet falen. Negatieve stress en faalangsten zijn het bijkomende gevolg. Na enige tijd zakt Piet door het ijs of erger nog, hij brandt af en zit wekenlang thuis.

Schade? Tienduizenden euro’s en heel veel persoonlijk leed!
Wat kost een ontwikkelassessement? Ook tussen de één- en tweeënhalfduizend euro.

Gaan we het contract met Marie verlengen?
Marie is een half jaar in dienst en de meningen zijn verdeeld over haar. De ene manager zegt het wel te zien zitten, de andere weet het zonet nog niet. Wat nu?
Natuurlijk heb je van die (bijna) gratis vragenlijsten op het internet. Mooi goedkoop, snel gefikst en we kunnen weer verder. Nou ja, toegegeven, eigenlijk weet ik niet goed met welke groep mensen (normgroep) je dan wordt vergeleken – dat kunnen zomaar Duitse of Amerikaanse managers of studenten zijn. En is de test wel betrouwbaar, valide?
Of Marie uiteindelijk blijft of niet, er wordt niet serieus onderzocht wat nu cruciaal voor haar slagen of falen is en hoe zij daarop scoort. Potentiële schade? Wie zal het zeggen…

Wat kost een gerichte quickscan, maar dan eentje onder verantwoordelijkheid van een psycholoog uitgevoerd? Tussen de vijf- en negenhonderd euro.

Oké, dat is meer dan (bijna) gratis, maar dan heb je wel weer gericht overleg over de passende tests, rekening houdend met de specifieke werkcontext en functie, persoonlijke feedback en zondig service wanneer dingen niet duidelijk zijn.

Waar heeft u het over? Tel uit je winst!

Wat kost een assessment?

Rene schel

 

Dit artikel is geschreven door Rene Schel. Hij is verantwoordelijk voor assessments binnen Delphi Mindconnection. U kunt contact met hem opnemen via de mail  of een contactformulier invullen via onderstaande knop met uw specifieke vraag. U krijgt dan binnen 24 uur een reactie.

contactbutton

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *