Congruent LeidinggevenKies voor een 
‘traject met impact’ op jouw Leiderschap!

Word ook Congruent als leidinggevende

Ben je doorgegroeid vanuit je vak? Heb je het gevoel dat je nu als leidinggevende tussen twee vuren zit en het nooit goed doet? Schort het aan de communicatie in je team of lijkt het alsof anderen je niet begrijpen? Kom je steeds tijd te kort en niet meer aan je echte werk toe? Of wil je gewoon verder ontwikkelen als leidinggevende? Dan ben je hier op de goede plek! Met de leiderschapsreis Congruent Leidinggeven wordt je veel effectiever op deze facetten. Dat maakt werken leuker en levert meer resultaat op.

Vanuit de management cursus Congruentiemanager hebben we deze doorontwikkeld voor operationele leidinggevenden. Een interactieve training met gelijkgestemden en praktische vertaalslag naar jouw werk!

Waarom deze leiderschap opleiding?

Jouw effectiviteit als leidinggevende wordt door dit traject enorm versterkt. De Congruent Leidinggeven training leert je:

 • dingen makkelijker voor elkaar te krijgen;
 • beter te communiceren met de mensen om je heen;
 • makkelijker te delegeren aan mensen die dat aankunnen;
 • jouw team te ontwikkelen en samenwerking te stimuleren;
 • mensen in te schatten op hun communicatie stijl;
 • veranderingen sneller en beter door te voeren;
 • rust te vinden in je hectische werk;
 • van speelbal weer speler te worden;
 • meer zelfvertrouwen te ontwikkelen in je leidinggevende taak;
 • jouw doelstellingen te bereiken.

Kijk en luister naar enkele deelnemers, die in onderstaande video vertellen, wat de deelname aan het traject Congruent Leidinggeven voor hen heeft betekend:

Deelnemers over de training Congruent Leidinggeven

Voor wie?

Deze opleiding is voor alle operationele leidinggevenden die (regelmatig) in een coördinerende of leidinggevende positie zitten. Vooral mensen uit het operationele middenkader in doe- en maakbedrijven hebben baat bij deze aanpak. Dat kan als teamleider of in een projectenrol (zoals werkvoorbereider). Ook aankomende leidinggevenden hebben baat bij dit pragmatische traject op MBO niveau. Je kunt uiteraard individueel meedoen, maar de ervaring van andere relaties leert ook dat het heel goed werkt als 1 of 2 collega’s van jouw bedrijf met dit traject meedoen. Dan heb je ook rugdekking en houvast aan elkaar!

Welke onderwerpen komen aan bod?

De onderwerpen zijn gebaseerd op specifieke vaardigheden en mindsets, die voor elke leidinggevende essentieel zijn. Denk aan delegeren, communicatie, teamontwikkeling, feedback en functioneringsgesprekken, omgaan met veranderingen etc. In de brochure worden deze genoemd. Het zijn echter niet de onderwerpen die deze training zeer effectief  maken. Wat dan wel?


Download de brochure voor data, prijzen en onderwerpen direct in je mailbox

Wat maakt deze leiderschapsreis bijzonder?

Dat is de combinatie van deze acht punten:


Het Congruentiemodel

1. Congruentie en Mindconnection:

Dit is onze filosofie van resultaatgericht samenwerken. Het zorgt voor verbinding met jezelf en je omgeving door toepassing van Mindconnection. Dit creëert een positieve resultaatgerichte werksfeer. Authenticiteit en zelfkennis zijn belangrijke pijlers. Bewustwording helpt om flexibel en effectief in te kunnen spelen op de veranderende omgeving. Dat geldt ook voor de zakelijke context: goede bedrijfsdoelen, heldere strategie, passende bedrijfscultuur en de juiste hulpmiddelen maken dat jouw bedrijf positieve prestaties kan leveren. Een Congruent Leidinggevende is altijd op zoek naar de juiste balans en draagt daaraan bij.

2. De structuur van de training:

De training bestaat uit 11 maandelijkse bijeenkomsten van 5½ uur (inclusief lunchpauze). We trainen altijd op de vrijdagochtend van 8.30 uur tot 14.00 uur waarna je tijd hebt om je leerdoelen en actieplannen uit te werken.  Je traint dus een vrijdag per maand. Dat doen we op een vaste plek, die een beetje afhangt van de woonplaatsen van de deelnemers. De groep traint volgens het samen-uit-samen-thuis principe. We starten 2 á 3 maal per jaar met een nieuwe groep van ca. 10 deelnemers.

3. Action Learning en reflectie:

Action Learning en reflectie zijn belangrijke onderdelen die het leerproces super efficiënt en effectief maken. We werken met persoonlijke leerdoelen, actieplannen, reflectieverslagen, een interne coach en feedback. Alles is gericht op de dagelijkse praktijk.

4. Survey instrumenten:

Bij 4 modules wordt gebruik gemaakt van Survey instrumenten. Dit zijn online-rapporten die het inzicht in jezelf enorm vergroten. Noem het een soort ‘zelfspiegels’. Je leert door deze training nog beter jezelf kennen, met je kracht en je valkuilen.

5. De online leeromgeving:

De interactieve online leeromgeving geeft verdieping en ondersteunt je leerproces. In je leeromgeving vindt je de tijdlijn van je training, diverse oefeningen en quizzen, je leerstof verrijkt met video’s en leuke artikelen, voorbeelden, de planning, onze presentaties en downloads en nog veel meer. Hierin geeft de trainer ook feedback op je verslagen en je ontwikkeling. Ook is er een prikbord om de interactie, het delen van kennis en leerervaringen te delen met de groepsleden van je training. Dat maakt het leren extra interactief en leuk.

6. De trainers:

Paul Driesen

De trainers hebben zelf managementervaring op topniveau, zodat ze de vertaalslag naar jouw situatie kunnen maken. Ze kennen jouw situatie als geen ander. Hier vind je meer informatie.

7. Focus op mindset:

Door al het bovenstaande ontstaat zoveel inzicht dat je kijk op de wereld, op je medewerkers en op je rol zal veranderen. Dat is wat we bedoelen met impact. Je zult veel gemakkelijker met moeilijke situaties omgaan en daardoor veel effectiever zijn.

8. Intervisie, leren van elkaar:

Er is alle ruimte je leerdoelen, dilemma’s en uitdagingen aan de groep voor te leggen. Hierdoor leer je enorm veel van anderen. Enerzijds door de denkkracht en ervaring van de anderen en de trainers te gebruiken, anderzijds van de cases die andere deelnemers inbrengen. Juist jouw voorbeelden en die van je medecursisten maken de training compleet. “Bedankt voor jullie verhalen en voorbeelden, daar heb ik enorm veel van opgestoken!” Dat is ook altijd de reactie die we van cursisten krijgen.

Hoe nu verder?

Nog even de voordelen op een rijtje: Wil je een (deel) van onderstaande leerdoelen realiseren? Wil je beter in staat zijn

 • dingen makkelijker voor elkaar te krijgen;
 • beter te communiceren met de mensen om je heen;
 • makkelijker te delegeren aan mensen die dat aankunnen;
 • jouw team te ontwikkelen en samenwerking te stimuleren;
 • mensen in te schatten op hun communicatie stijl;
 • veranderingen sneller en beter door te voeren;
 • rust te vinden in je hectische werk;
 • van speelbal weer speler te worden;
 • meer zelfvertrouwen te ontwikkelen in je leidinggevende taak;
 • jouw doelstellingen te bereiken.

Neem dan de volgende stap. Onderzoek of dit de leiderschapsreis is voor jou.

Wat kun je doen om verder te onderzoeken of dit de beste opleiding is voor jou en wat het je gaat leveren?

1. Download dan in ieder geval de brochure direct in je mailbox als je die nog niet hebt:

Download de brochure voor data, prijzen en de onderwerpen direct in je mailbox

Voordat je inschrijft voor deze training doen we altijd eerst een intakegesprek of kennismakingstraining, zodat we zeker zijn dat je jouw (leer)doelen kunnen realiseren. Ben je serieus op zoek naar een zeer effectieve training op het gebied van leidinggeven? Download dan zeker de brochure of kies een van de volgende 2 acties:

2. Ga in gesprek met een van de Mindconnectors

3. Schrijf meteen in voor de kennismakingstraining: Try before you buy!

Tip voor HRM: Wil je deze training meteen beoordelen, eventueel met meerdere mensen van jouw bedrijf? Dan zijn wij bereid om in jouw organisatie een kennismakingstraining van ca. 2 uur te doen. Op onze kosten. Op deze manier ervaar je maximaal wat de Congruent Leidinggeven leiderschapsreis voor jou of je team kan betekenen. Op basis hiervan neem je dan het besluit al dan niet in te schrijven.