Teamontwikkeling Training


Ooit het genot geproefd

in een sterk team te werken?

 Dan weet je waar Teamontwikkeling training bij Delphi over gaat!

buttonSamenwerken gebeurt natuurlijk vooral in teams. Het is van belang dat er balans is tussen de wensen van het individu en het gemeenschappelijke doel. Mindconnection is een essentiële voorwaarde voor teamsucces op de lange termijn. Teamontwikkeling is gericht op het sterker maken van jouw team. Maak je team(s) sterker en je organisatie zal sterker worden. Delphi Mindconnection begeleidt en ontwikkelt teams op alle niveaus. Lees hieronder hoe we dat doen en beoordeel of het iets is voor jouw organisatie.

 

Wat is een sterk team?teamontwikkeling

Een sterk team realiseert haar doelen. We richten ons bij teamontwikkeling vooral op de 6 eigenschappen van sterke teams:

  • Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn duidelijk, evenals de onderlinge taakverdeling en de ‘collectieve prioriteit’;
  • Elk teamlid durft zich uit te spreken en doet dit vooral als daarmee het doel wordt gediend;
  • Het team is in staat conflicten op te lossen. Met als gevolg dat alle betrokkenen de oplossing accepteren én uitvoeren;
  • Er is commitment voor de afspraken, de doelen en de acties. Teamleden kunnen erop vertrouwen dat afspraken worden nagekomen;
  • Het is normaal dat individuele keuzes worden toegelicht en dat daar vragen over worden gesteld. Iedereen wil ‘accountabel’ zijn;
  • Alle teamleden zijn gefocust op het collectieve doel en zijn in staat hun ego in dienst te stellen van dit doel.

 

Hoe kan Delphi jou helpen dit te bereiken?

Dat kan op 2 manieren:

a. Met een open training voor teamleden en teamleiders, de Kern van Samenwerken. 

b. Met een In -company traject, samen aan de slag. Lees hieronder wat deze aanpak succesvol maakt

 

Wat maakt onze Teamontwikkeling aanpak succesvol?

Teamontwikkeling door Mindconnection

Teamontwikkeling door Mindconnection

1. Maatwerk:

We starten elk traject met een inventarisatie van wensen, meningen en ervaringen. Dat geeft de ingrediënten en voorwaarden voor het traject. Elk team en elk teamlid is anders. Een goede start, waarbij iedereen aan boord is, is het halve werk!

2. Draagvlak:

De resultaten van de inventarisatie, alsmede het voorgestelde programma worden met het team en de beslissers besproken. Nu wordt het GO/NO-GO besluit en individueel commitment gevraagd voor de doelstellingen en de aanpak. Die moeten glashelder zijn.

3. Gebruik van Delphi Survey:

Met deze web based vragenlijsten komen we snel to the point. We zetten dit in op organisatie-, team- en individueel niveau om de efficiëntie te verhogen.

4. We doen wat nodig is:

We schromen niet onze aanpak te veranderen als dat nodig is om uw doelen te realiseren. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg. We zullen altijd benoemen wat er nodig is. Deze houding brengen we ook over op het team.

 

5. Praktisch, action-learning:

Het gaat om het functioneren van het team in de praktijk. We vragen alle teamleden korte reflectieverslagen te schrijven en die met elkaar te delen. Dit bevordert de openheid binnen het team enorm.

6. De trainers:

Alle trainers hebben de ervaring van het werken in teams en het besturen van organisaties. Van daaruit sluiten ze aan bij de uitdagingen van het team.

 

Wat zeggen onze klanten?

We hebben inmiddels honderden teams begeleid. Als voorbeeld zie je in onderstaand filmpje de resultaten bij een van onze klanten:

……………………………..

Ontwikkel resultaatgerichte teams die samen door het vuur gaan.

Het levert op!

 

 

Download het e-paper (onder de knop ‘Ik wil graag de brochure ontvangen’) direct in je mailbox en lees hoe onze benadering is. Neem gerust contact op met een van de Mindconnectors als je meer wil weten.

Schermafbeelding 2015-12-30 om 13.29.45

contactbutton

Ga in gesprek met een Mindconnector over de ontwikkeling van jouw team(s).