Inzicht in Conditionering


Inzicht in conditionering

Een verkenning van het drama op de werkplek

Aanleiding: Je hebt in de Congruentiemanager leiderschapsreis in het (recente?) verleden geleerd, om met aandacht en de juiste toonzetting, te onderzoeken wat mensen beweegt. Rolperceptie en overtuigingen zijn lastiger te doorgronden dan de vaardigheden en het gedrag van mensen. Daarnaast is het niet gemakkelijk om vastgeroeste patronen in je organisatie of team te doorbreken. 80% van de fusies en overnames mislukt en ‘cultuurverandering’ staat tevergeefs op het verlanglijstje van menig CEO. Zaken lijken vastgeroest: een hardnekkige conditionering. En laten we maar meteen met de deur in huis vallen: een groot deel van die conditionering zit ook bij jou! Bewustwording is altijd de eerste stap van verandering, dus is het tijd voor ‘Inzicht in Conditionering’.

Voor wie: Dit korte traject is uitermate geschikt voor Congruentiemanagers (of mensen die dat niveau hebben) die in dynamische en complexe situaties, hun inzicht willen vergroten en onnodig energieverlies willen voorkomen. Met dit inzicht kun je betere beslissingen nemen, negatieve gevechten achterwege laten en zo resultaatgericht samenwerken binnen je organisatie op een positieve manier stimuleren. Je word je meer bewust van, wat er werkelijk aan de hand is en de impact op samenwerking hiervan. Ook geeft de training een oplossingsrichting voor jou en je organisatie. Congruente leiders die weten wat mensen beweegt en die beseffen, dat naast aandacht voor mensen, ook een ruimer inzicht nodig is, om echt resultaatgericht samen te werken. Het doorzien (en doorbreken) van de conditionering maakt nieuwe kracht en energie los. Creëer een nieuw speelveld!

Wat: Goof van Kalmthout zal je als ‘reisleider’ in 4 trainingen de weg wijzen in het labyrint van het ego. We starten met een volle dag van 10-17 uur zodat je ook de rest van het ‘reisgezelschap’ leert kennen. De ‘verhalen van elkaar, zijn tastbare theaterstukken vol herkenbaar drama’. Je komt genoeg aan de beurt. Zoals je weet, leren deelnemers het meest van het delen van, en luisteren naar elkaars ervaringen. Daarna zijn er 3 modules in de middag.

Waar en wanneer: We hebben hiervoor een inspirerende locatie gezocht: Fletcher hotel Boschoord in Oisterwijk, een uiterst geschikte locatie voor reflectie en verdieping.

7 maart 2023 van 10-17 uur (module 1, inclusief lunch)
4 april 2023 van 13-18 uur (module 2)
9 mei 2023 van 13-18 uur (module 3)
6 juni 2023 van 13-18 uur (module 4, met afsluitende borrel)

Investering en inschrijven: De investering bedraagt € 1.695,- per persoon exclusief 21% BTW en is inclusief locatiekosten, leermiddelen en trainingsmateriaal.
Inschrijven gaat makkelijk: mail of bel Paul Driesen pd@delphimindconnection.nl 06-46121150.
(We streven in deze groep naar 8-10 deelnemers, zodat we én veel van elkaars theaterstukken leren én toch een gelimiteerd aantal plaatsen hebben.)
Vaag of eng? Onduidelijk of spannend? Plan een oriënterend intakegesprek online van een uur met Goof van Kalmthout en overtuig jezelf! gk@delphimindconnection.nl of bel 06-22751193

Tip: lees de ervaringen van Eric Kloosterman (klik hier).

Locatie:          Fletcher Hotel Boschoord, Gemullehoekenweg 143, 5062 SB Oisterwijk

Module 1: Leiderschapspsychologie, wat is er werkelijk aan de hand?

In deze module maak je kennis met de mededeelnemers en met het model van Verticale ontwikkeling. Het geeft inzicht in de psychologie van de medewerker én van de leider. Ook krijg je inzicht in wat persoonlijke ontwikkeling werkelijk is. Inclusief lunch.

Module 2: Verken het theaterstuk op je werk!

In deze module word je duidelijk dat een organisatie een theaterstuk is, waarin ego’s de hoofdrol spelen. Door je organisatie op deze manier te zien en een goed beeld te krijgen wat ego eigenlijk is, kun je jezelf en anderen wat minder serieus gaan nemen.

Module 3: Gebruik alles wat je hebt!

De manager als compleet mens; In deze module kom je tot de ontdekking dat we lang niet alles gebruiken wat we hebben. We leunen te veel op het denken en te weinig op onze andere bronnen van wijsheid. Bovendien runnen onbewuste, ineffectieve delen de show als het echt spannend wordt.

Module 4: Effecten op resultaatgericht samenwerken.

In deze module wordt duidelijk wat de effecten zijn op samenwerken en wat ervoor nodig is deze effecten weg te nemen. Over vertrouwen, conflicten, kwetsbaarheid en moed.

Ervaringen eerdere deelnemers:

  • Dit smaakt naar meer. Ik wil er echt mee aan de slag en dit verder onderzoeken!”
  • “Ik had er geen idee van dat mijn ego door anderen zo ervaren wordt… Nu kan ik er iets mee.”
  • “Leuke groep die ogenschijnlijk zweverige begrippen concreet maakt en ervaringen uitwisselt! Ben ik blij mee.”
  • “Juist de mensen die het hardst zeggen, dat ze het niet nodig hebben, gaan hier het meeste uithalen.”