Leidinggeven aan professionals, hoe doe je dat? 1


Leidinggeven aan professionals, hoe doe je dat? Een worsteling waar veel leiders in de huidige kenniseconomie mee worstelen.

Mijn naam is Paul Driesen van Delphi Mindconnection. Onze relaties noemen ons expert op het gebied van resultaatgericht samenwerken.

Veel leidinggevenden vinden het lastig om professionals te sturen. In teams heeft die sturing en controle vaak een beklemmend en frustrerend effect.

Wat willen professionele mensen? Ze willen vooral een bijdrage leveren en van betekenis zijn. Serieus genomen worden, mogelijkheden krijgen om zich te ontwikkelen, ruime kaders en geestelijke bewegingsvrijheid.

Zijn ze daarmee ‘kikkers in de kruiwagen?’ Niet bij de juiste leider! Ze helpen mee om als organisatie te excelleren en onderscheidend te zijn. Zij maken het echte verschil en daar past ook dienend leiderschap bij.

Weet wat mensen beweegt! En maak van hun talenten gebruik, zodat die samenwerking tot echte resultaten leidt.

Mathieu Weggeman heeft hier een mooi boek over geschreven. Hij noemt oplossingen als ‘sturen op collectieve ambitie’, ‘sturen op output’, ‘betrekken bij de strategie’, ‘functioneren als een hitteschild voor mensen van boven’. Leidinggeven aan professionals? Niet doen!

En daar zijn we het natuurlijk hardgrondig mee eens.
Zeker een aanrader om eens te lezen!


Een gedachte over “Leidinggeven aan professionals, hoe doe je dat?

Reacties zijn gesloten.