Paul, hoedoededa? 1


Ik heb al een paar keer de vraag gekregen: Paul hoe doe je dat met die filmpjes? Of op zijn Brabants Hoedoededa? Vandaag een korte video over dat proces. Ik ben video amateur en wil wel een beetje professioneel overkomen en niet in de huiskamer of in de tuin staan te schutteren.

Mijn naam is Paul Driesen van Delphi Mindconnection.

Ik schrijf de tekst van tevoren uit en neem dat op voor een groen scherm. In de studio? Nee in mijn geval in de sportkamer waar de akoestiek meteen goed is. Dat scheelt me geluidbewerkingen. Daar heb ik ook twee lampen staan en reflectieschermen, zodat de belichting goed is.

Gaan die opnames meteen goed. Welnee! Soms heb ik wel 30 opnamestukjes nodig om een tekstje samen te stellen. Steeds stoppen en starten met de afstandsbediening van de camera.

Die videoclips zoek ik dan uit en plak ze in mijn montage project. Ik werk het liefste met Adobe Première, maar je kunt ook een ander programma gebruiken. Ik knip er de slechte stukjes uit en zorg dat de tekst goed doorloopt. Daarna haal ik het groen weg, plak er een witte achtergrond achter, plak onze logo’s er bij. Ik kan natuurlijk ook voor een logopagina van enkele van onze relaties gaan staan, zoals je bij Studio Sport ziet.

En ik geef mezelf wat meer kleur en zorg dat positie op het beeld een beetje klopt. Als ik er een schoolbord bijplak moet ik mezelf wel even wat kleiner maken.

Nog wat plaatjes en tekst erbij en de video is bijna klaar. Even omzetten naar een MP4 bestand en op YouTube plaatsen. Ondertiteling en eindscherm er bij.

Dan op de Delphi Website en delen via linked-in en facebook. Deze video duurt 2 minuten, maar dit hele proces toch wel 2½ uur!

Kun je dit zelf ook? Ook met een mobieltje en een eenvoudig montageprogramma kom je al een heel eind. Gebruik wel een goed microfoontje en een statief. Succes!


Een gedachte over “Paul, hoedoededa?

Reacties zijn gesloten.