Mensen met een C-tendens zorgen dat het klopt!


Vandaag kijken we naar de laatste kleur van het DISC profiel: de blauwe. De blauwen heten ook Consciëntieus, de controllers, de mensen die vragen Waarom?
Waarom zouden we dat doen? Dat hebben we niet afgesproken.

Mijn naam is Paul Driesen van Delphi Mindconnection.

Blauwe mensen hebben een enorme kracht. Ze hebben het niet over nadenken maar over voordenken. Bij blauwe mensen gaat het over de inhoud. Het moet kloppen! Zes cijfers achter de komma, 7 cijfers achter de komma: het kan nooit genoeg zijn. 15 Alternatieven, er moet nog een 16e beter alternatief zijn…

Over het algemeen zijn blauwe mensen behoorlijk kritisch. Consciëntieuze mensen houden ervan om de controle te houden en alle feiten op een rijtje te hebben. Ze geloven je ook niet als je het alleen maar over voordelen hebt…

Net als de groene, de stabiele, de S, is ook de C redelijk ingetogen. In een vergadering of in een bespreking, zal hij niet de eerste zijn die iets zegt. Dus als je merkt, dat je introverte blauwe collega het hoofd schudt, of nog niet helemaal aangesloten is, of dat je een beslissing wilt nemen voordat je hem (of haar) geraadpleegd hebt, stel dan eens de vraag: Welke beren zie jij op de weg? Waar hebben wij niet aan gedacht? De C heeft daar altijd aan gedacht!

Volgende week zoomen we nog een keer in op het DISC profiel en dan gaat het niet alleen om het herkennen, maar dan gaan we ook verder met het beïnvloeden van dit soort mensen.