Mensen met een S-tendens zijn de bezige bijen!In de afgelopen weken heb je in mijn vlogs kunnen zien, dat er mensen zijn met een extroverte of extraverte signatuur: de dominante en de beïnvloedende mensen. Vandaag gaan we stilstaan bij mensen met een introverte signatuur: de stabiele; de zorgzame; de samenwerker.

Mijn naam is Paul Driesen van Delphi Mindconnection en in onze trainingen gebruiken we vaak het DISC-profiel. De Persoonlijke Stijl Indicator.

Had ik trouwens al gezegd dat het een indicator is? Jazeker, het is een indicator.

Mensen met een S-tendens houden er van om de sfeer te bewaken. Ze zijn echte samenwerkers, zorgvuldig, ze kunnen routinematig werk doen. Ze vragen ook altijd: “Hoe moet dat dan?” Ze vinden veranderen lastig en zijn misschien niet de snelste met veranderen. Maar het zijn wel de mensen die doorgaan, die doorzetten, die doorzettingsvermogen hebben.

Net zoals de hoge dominante, de rode, de D, is de introverte groene S heel erg opbrengstgericht. Hij wil een bijdrage leveren aan het team, maar cijfert zichzelf weg om de lieve vrede te bewaken.

Mensen met een S-tendens zijn stabiel, maar aan de andere kant hoor je ze niet of nauwelijks. Ze zullen ook niet voor zichzelf opkomen. Dus het helpt, als je iemand in je team hebt met zo’n signatuur, dat je hem of haar erbij betrekt. Verdergaande gedragseigenschappen zie je natuurlijk weer hier op het schema naast me.

Mensen met een S-tendens zijn de bezige bijen. Ze gaan altijd door. Ze kunnen, zoals gezegd, routinematig werk perfect volbrengen, dus hopelijk heb je er genoeg in jouw team.

Volgende week gaan we door met de laatste kleur, maar nogmaals: het is slechts een indicatie!