Bedankt voor jullie feedback over mijn vlogs!


Bedankt voor jullie feedback naar aanleiding van mijn vlogs. Ik ben nu 15 weken bezig en heb al heel wat aanmoedigingen en complimenten mogen ontvangen voor deze korte filmpjes. Natuurlijk waren er ook gelukkig mensen die zo eerlijk durfden te zijn dat ze ook nog wat verbeterpunten aanreikten en daarover gaat deze vlog.

Zoals je in mijn allereerste filmpje ‘Help ik ga vloggen!’ hebt kunnen zien is mijn doelstelling om elke week een filmpje van 1½ tot maximaal 2 minuten op te laden. Hopelijk passend voor cursisten en oud-cursisten, maar natuurlijk ook voor mensen die gewoon precies naar dat thema van die week op zoek zijn op internet.

Mijn doel is daarbij niet om aan YouTube filmpjes te verdienen. Dat lukt trouwens toch niet want dan moet je miljoenen kijkers hebben en voorlopig halen we de 10.000 kliks ook niet. Daardoor kunnen we niet doorlinken naar onze website zoals je hebt gemerkt.

Trouwens hartstikke bedankt dat jij naar deze video kijkt, want nu ben ik alweer een klik dichter bij dat doel.

Een greep uit de feedback die ik gekregen heb:
– Lef hoor! Je doet het toch maar…
– Gebruik wat vaker actuele voorbeelden, dat spreekt meer!
– Leuke filmpjes, maar moet jouw kop iedere keer in beeld…
– Het is niet echt vloggen, maar het zijn in feite korte videopresentaties.
– Is de frequentie van 1x per week niet veel te hoog?
Of een andere: en dat is eigenlijk een compliment en verbetertip in één: in de praktijk kom ik schijnbaar veel vriendelijker over dan hier op dit soort video’s.

Nou dat heeft voor mij ook weer een leerpunt opgeleverd, dat aan deze kant van de camera een inspirerend verhaal met een glimlach altijd beter overkomt dan een heel serieus filmpje met een stalen gezicht.

Het is een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen, want als je vrijer spreekt aan deze kant van de camera dan komt je verhaal gewoon veel beter over.
Hopelijk is me dat in deze video al een klein beetje beter gelukt.

Laat hieronder gerust je commentaar achter, abonneer op dit kanaal, want dan zie je ook de ontwikkeling in de komende weken.