Het ego voorbij, de volgende stap in ontwikkeling


Onder ego verstaan we, simpel gezegd, het denken. Alles waar je van overtuigd bent, wat belangrijk is voor je, de verhalen die je over jezelf vertelt, het is allemaal ego. Uiteindelijk heb je het allemaal zelf geconstrueerd op basis van dingen die je hebt meegemaakt of je zijn aangepraat.
We gebruiken het ego om door de wereld te navigeren. Het navigatiesysteem weet hoe de wegen lopen, hoe de wereld in elkaar steekt. Dat geeft veiligheid, controle en zekerheid.
 

Waarom het ego voorbij?

voorbij het ego

een belangrijke keuze…

Het ego is ongeveer 70.000 jaar geleden in de mens ontstaan. Het heeft ons heel veel gebracht. We zijn met ons denken in staat om bijna alles naar onze hand te zetten. Tegelijkertijd hebben we daarmee problemen en uitdagingen gecreëerd die we met ons denken niet op kunnen lossen. Denk aan artificial intelligence, genetische manipulatie en de mogelijkheden om het menselijk lichaam met technologie te integreren en te versterken. Hiermee krijgen we ongekende vermogens die de mensheid veel goeds kunnen brengen. Ook binnen organisaties speelt het ego een grote rol. Vaak is die positief, maar ook komt het voor dat de rol van het ego zeer negatief is. Dat laatste zien we vaak bij samenwerking.

 

Wat is dan het probleem?

Het probleem is dat het ego de baas is. We identificeren ons met ons denken. Dat maakt ons ook een slaaf van onze emoties. We zijn nog niet in staat richting te kiezen vanuit het gebied wat achter het ego ligt. Toch is wel bekend hoe dit kan en er zijn voorbeelden genoeg van wat er mogelijk is. Het ego gaat dan uit de driver seat en wordt een geweldige tool die in staat is de richting vorm te geven die voor hem is bepaald vanuit het gebied achter het ego: Het Evolutionaire Zelf.

 

Wil jij dit ontdekken?

Dat kan in de training Bewuster Leiderschap
Tijdens deze training leer je dit gebied te bereiken en ontdek je hoe je ego werkt. Een boeiende reis waar je je leven lang voordeel van zult hebben. Je besluiten worden beter, je wordt effectiever in lastige situaties, je wordt rustiger, je wordt wijzer en je gaat beter samenwerken!