Rust is ook een wapen!


Vakantietijd: na gedane arbeid is het goed rusten. De kruik gaat immers net zo lang te water, totdat hij barst. ‘De tour win je in bed’ en ‘rust is ook een wapen’, zeiden ze in het leger.
Vitaliteit: wie goed in zijn vel zit presteert aanmerkelijk beter. Genoeg slapen, gezond eten, voldoende bewegen en met dit weer ook voldoende water drinken. Het zijn allemaal dingen die je lekker zelf in de hand hebt.
Dat geldt ook voor het mentale herstel, want voor zakelijke topprestaties is het ook van belang dat je jouw accu leert opladen. Dat je jouw accu weer helemaal paraat hebt, zodat je stress en werkdruk situaties goed aankan.
Het schijnt zelfs zo te zijn dat ‘jezelf op vakantie vervelen’ ook een meerwaarde heeft. En voor diegene die dat ook kan: mediteren helpt ook!
Herstellen, je accu opladen, het maakt mij niet uit hoe je dat doet of waar je dat doet, als je het maar doet op een plek die bij jou werkt. Of dat nu op de camping is, of het strand, tijdens een bergtocht of op een verre reis met nieuwe culturen…
Ik wens je een hele fijne vakantie en een voorspoedig herstel toe!!