Intuïtief richting kiezen kun je gewoon leren


Intuitief richting kiezen. Het is mooi gezegd, maar is dat concreter te maken en kun je dat leren? Het antwoord is JA. Hieronder zie je een cruciaal onderdeel van de Congruentiemanager 2.0 training. Het afstemmen op het Evolutionaire Zelf (EZ). Een noodzakelijke stap om de problemen van vandaag, en zeker die van morgen aan te kunnen.

 

Wat is het Evolutionaire Zelf?

Het EZ is de drijvende kracht achter alle ontwikkelingen. Het boeiende is dat we allemaal een plek in onszelf hebben waar we hierop af kunnen stemmen. We krijgen als het ware door wat er moet gebeuren in complexe situaties. Wellicht ken je dit soort ingevingen waarvan je meteen weet dat ze goed zijn. Het goede nieuws is dat dit gewoon te leren is.

 

Het afstemmen op het EZ opent de weg naar een manier van zijn die minder door het onbewuste stuk van het ego wordt geregeerd en daardoor creatiever, wijzer, inclusiever is en meer complexiteit aankan. Het is de plek waar je intuïtief richting kunt kiezen.

Ook is het de plek waar je onderscheid kunt maken tussen onbewuste, egoïsche ideeën en ‘evolutionaire’ ingevingen.

 

 

Hoe kun je leren af te stemmen op het EZ?

Mediteren helpt, maar is niet de belangrijkste katalysator. Het belangrijkste is dat je zoveel vertrouwen krijgt in het EZ, dat je je ermee gaat identificeren en steeds meer moed krijgt om de ingevingen te volgen.

In het kort is de oefening waar we voor staan om op elk moment van de dag ‘op orde’ te zijn. Je blijft in het gebied van het EZ en de waarnemer. Dit doe je door het toepassen van relatief simpele technieken. Dan stel je jezelf de vraag bij belangrijke situaties en keuzes: is dit de meest evolutionaire keuze die mogelijk is op dit moment. Als het antwoord ja is, dan voer je het idee uit.

Zo ben jij optimaal uitgerust om het leven vol aan te gaan, op elk moment. Nu al.

Zo stap je over op een radicaal ander ‘operating system’ dat

veel effectiever, inclusiever, wijzer en sneller is en veel meer complexiteit aankan!

 

Wil jij deze wereld verder onderzoeken en beoordelen of het jou kan helpen? Mail of bel dan met Goof van Kalmthout (06 2275 1193) voor een vrijblijvend gesprek of download de brochure van de Congruentiemanager 2.0 training. Een persoonlijk leiderschapsreis waarbij je het Evolutionaire Zelf leert kennen en gebruiken.