Waarom schrijven we DOEN met hoofdletters?


We schrijven DOEN met hoofdletters!

Veel plannen, veranderingen en strategieën sterven een geruisloze dood. We dronken een glas, we deden een plas en alles bleef zoals het was.

Veranderen is lastig en met name gedragsverandering is de bottleneck. Dat geldt natuurlijk ook voor persoonlijke ontwikkeltrajecten en het resultaatgericht samenwerken in teams of in de keten. We merken dat elke dag tijdens de begeleiding van onze relaties.

Vanuit de directie of bedrijfsleiding gewijzigde doelen in de organisatie gooien en maar hopen dat mensen het oppikken, of nog erger mensen dwingen om er mee aan de slag te gaan terwijl ze er niet achter staan, is een heilloze weg.

Als er urgentie, draagvlak en duidelijkheid is, als iedereen ziet dat het huidige gedrag ongewenst is en er de veiligheid is om van fouten te mogen leren, dan nog is het niet gemakkelijk. Discipline, DOEN, doorzetten en opnieuw DOEN zijn de kernwoorden.

Ben Tiggelaar heeft er in zijn boek DOEN! ook duidelijk structuur aan gegeven. En niet voor niets stelt hij zichzelf daarin geregeld als voorbeeld. Goede adviezen zijn prima, maar hij is het zelf ook gaan toepassen. Zeker een aanrader om te lezen.

Ook in onze trainingen horen we mensen voortdurend tot nieuwe inzichten komen. Uit de stof, uit de eigen ervaringen, maar vooral uit de interactie met andere deelnemers. Toch sluiten we daar niet mee af. We vragen door en vragen wat ze met dat inzicht gaan DOEN. Wat is jouw actieplan? Welke voorbeeld ga jij aan je team geven? Wat ga jij DOEN? Geen vage beloftes, geen hoogdravende ambitieuze plannen maar gewoon SMART en Concreet.

Wat ga jij trouwens met deze video-tips DOEN?

Wat je in ieder geval zou kunnen doen is abonneren, delen of liken! Dank je wel daarvoor!