Wat is er achter het ego?


Wat is er achter het ego?

Deze vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Het is lastig in woorden te vatten. Je moet het direct ervaren. We doen toch een poging en zijn benieuwd wat jij hiervan herkend:

Minder beperkingen, meer creativiteit

Achter het ego heb je toegang tot ‘andere manieren van weten’. Andere manieren van weten dan die je met je geconditioneerde ego kunt realiseren. Met het geconditioneerde ego kun je denken binnen de kaders die je conditionering oplegt. Als je het ego voorbij bent dan ben je meteen deze beperking voorbij. Het geeft toegang tot collectieve wijsheid en intuïtiewaaruit je richting krijgt in de meest complexe en spannende situaties. Ook kun je gebruik maken van de wijsheid van het hart en je lichaam.

Weg met het ego?

Nee! De holistische wijsheid achter het ego wijst het ego-denken niet af, maar zet dit in als het nodig is. Het ego is daar niet de baas. Je hebt daardoor toegang tot veel meer bronnen waarop je steeds meer kunt vertrouwen. Je kunt de juiste vragen stellen aan het juiste niveau:

Het ego is goed in problemen oplossen, spreadsheets en plannen maken. Ook het onder woorden brengen van ervaringen is een taak van het ego. Vragen over bijvoorbeeld zingeving, passie, welke richting je moet kiezen in het leven zijn absoluut niet met het ego te beantwoorden. Het vergt de wijsheid en de moed van het hart. Toch zijn veel mensen gewend ook deze vragen met het denken te beantwoorden. Die gebruiken dan het verkeerde systeem voor het beantwoorden van deze belangrijke vragen.

 

Als het ego de baas is

een belangrijke keuze…

Andere mensen, die wel in staat zijn deze vragen met hun hart te beantwoorden, hebben vaak niet het lef om deze intuïtieve ingevingen te volgen. Vaak voelt het als risicovol. Het ego komt ertussen met allerlei gedachten en angsten om te voorkomen dat de juiste weg wordt gevolgd.

Een andere manier waarop het ego reageert op dit soort informatie is dat het al lang buiten de kaders kan denken. ‘Daar heb ik zelfs cursus in gevolgd’. Laten we je een geheim verklappen. Het is NIET MOGELIJK BUITEN DE KADERS VAN HET EGO TE DENKEN. Het ego bestaat namelijk uit kaders.

Er is nog veel meer te vinden in het gebied achter het ego. De holistische wijsheid van het Hogere (Evolutionaire) Zelf is wel de belangrijkste die je met de Congruentiemanager 2.0 training kunt bereiken.

Ben jij echt uitgenodigd je ego te overstijgen tijdens je laatste leiderschapstraining?